Козметични процедури

Изражението на лицето ни разкрива начина, по който се чувстваме. Въпреки, че рядко се замисляме на това, всяко едно изражение и всяка една мимика са свързани с контракция на определени лицеви мускули. С течение на времето тези повтарящи се свивания на мускулите може да доведат до появата на бръчки и по-дълбоки гънки, които остават забележими дори когато лицето ни се завърне към по-отпочинало състояние.
При наличието или появата на бръчки и гънки по лицето, в резултат на мускулната активност, подмладяващите процедури на лицето чрез инжектирането на ботокс и филари може да са подходящите за Вас. Чрез тях мускулите, виновни за нежеланите линии на лицето, се отпускат, бръчките и гънките се омекотяват, а в повечето случаи някои от тях и изчезват.

Резултатът е по-гладко и освежено лице и по-младежко излъчване.

При прилагането на ботокс, ефектът, който трябва да се постигне, е не масковидно изпънато лице, а такова което изглежда отпочинало и не фрапира с извършването на процедура. Това се постига с инжектиране на ботокс и филари в определени точки по лицето. Понякога количеството инжектирано вещество не съответства на желания ефект. В случая е необходимо инжектиране на малки количества в определени точки.
Ботокс представлява пречистено терапевтично вещество, използвано при процедурите за подмладяване на лицето, намаляване на бръчките и смекчаването на:

  • Линиите на намръщване, хоризонталната гънка или вертикалните бръчици, които се образуват между веждите;
  • Гънките, разположени хоризонтално по протежение на челото;
  • Бръчиците, които се образуват в ъгълчето на окото.

За смекчаване гънките в назолабиалната област (от външния ръб на носа до ъгълчето на устата) и на марионетните линии (от ъглите на устата надолу до брадичката) се използват различни видове филари.
Филърите представляват инжектиране на хиалуронова киселина, която е главен компонент на съединителната тъкан и заедно със свързаните с нея белтъци изгражда основата на междуклетъчното вещество. Инжектира се с тънка игла под дъното на образувалата се бръчка, като субстанцията “повдига” линията и тя се изравнява с околната кожа. С хиалуронова киселина се третират мимическите линии около устните, бръчките между веждите и пачия крак около очите.
Попълването на устни е процедура, която цели увеличаването на обема на устните, правейки ги по плътни и привлекателни. Тази процедура се прилага при жени и мъже на всякаква възраст. Горната и долната устна могат да бъдат третирани по отделно или заедно в един и същ момент. Попълването на устни придоби голяма популярност в последните години.

Оформянето на скули е процедура, при която с филари се оформят такива.

Процедурите се извършват с локална анестезия. Завръщането към обичайното ежедневие става веднага.
Д-р Цветков предоставя всички тези услуги със специфични за всяка област висококачествени филари.